• 5
     
  • 2
  • 4

Έκτακτες Οδηγίες για Οφθαλμολογική Εξέταση λόγω Κορονοϊού


1. Οι ασθενείς θα πρέπει να εξετάζονται κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού. Στην τηλεφωνική επικοινωνία θα πρέπει ο ασθενής να ερωτάται εάν έχει συμπτώματα της νόσου και αν η απάντηση είναι θετική θα πρέπει να ενθαρύνεται να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ.
2. Θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις αίθουσες αναμονής. Ο πάροχος υγείας φέρει αυτή την ευθύνη ( για παράδειγμα σε ιδιωτικά ιατρεία τα ραντεβού μπορούν να προγραμματίζονται ανά ημίωρο και να υπάρχει έως ένας συνοδός).
3. Τα περιοδικά στους χώρους αναμονής θα πρέπει να αποφεύγονται.
4. Θα πρέπει να εξυπηρετούνται επείγοντα περιστατικά ή χρόνια των οποίων η ματαίωση παροχής θεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια όρασης (απλά chek up ή χορήγηση γιαλιών καλό είναι να αποφεύγονται).
5. Δεν θα πρέπει να εξετάζονται ηλικιωμένοι μαζί με παιδιά. Διαφορετικές ημέρες εξέτασης ανάλογα με την ηλικία των εξεταζομένων μπορούν να θεσπιστούν.
6. Κατά την υποδοχή των ασθενών θα πρέπει να χορηγήται αντισηπτικό gel χεριών από το προσωπικό του ιατρείου ή με αυτόματο μηχάνημα αν αυτό είναι δυνατόν.
7. Εάν εξετάζεται επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα χρειάζεται ειδικός προστατευτικός εξοπλισμός σύμφωνα με οδηγία του ΕΟΔΥ. Οι μάσκες και τα γάντια μετά την εξέταση πρέπει να απορρίπτονται σε κάδο κλειστών απορριμάτων.
8. Μετά την κάθε εξέταση προσεκτικό πλύσιμο χεριών και καθαρισμός τονομέτρων και υάλων επαφής.
9. Πριν την έναρξη και μετά το πέρας του ιατρείου συνιστάται καθαρισμός των χώρων

Από το ΔΣ της OEΘAMBA

Εκτύπωση Email